Avem din 2014 o Schema de Ajutor de Stat reglementata de HG 332/2014 care acorda pana la 50% nerambursabil din costul salarial pe 2 ani companiilor care creeaza minim 10 noi locuri de munca, in limita salariului mediu brut pe economie -2600 ron.

Procentele de finantare nerambursabila sunt 15%-Bucuresti, 35%-Ilfov si Vest si 50%-restul tarii.

Locurile de munca eligibile sunt cele create dupa emiterea Acordului de Finantare de catre Ministerul Finantelor, Departamentul de Ajutor de Stat.

Companiile existente trebuie sa aiba rata interna de rentabilitate de minim 1%; cele nou infiintate sa aiba un capital social de minim 100.000 ron.

Printre activitatile finantate se numara productie, IT-software.

IMM-urile au obligatia sa mentina locurile de munca actuale precum si pe cele nou create timp de 3 ani, iar companiile mari timp de 5 ani.

In prima faza se depune o documentatie preliminara (cerere de finantare, certificate fiscale, constatator, plan de creare a locurilor de munca, plan de investitii); companiile declarate eligibile in aceasta faza depun ulterior un plan de afaceri prin care trebuie sa demonstreze ca  au contracte care sa sustina cresterea numarului de angajati. Noii angajati trebuie sa fie corelati si cu un proiect de investitii; IMM-urile pot achizitiona echipamente second-hand, companiile mari doar active noi.

Spre exemplu, o companie care creeaza 20 noi locuri de munca cu un brut de 2600 ron primeste o finantare de 172.000 euro.

Bugetul total al Schemei a fost de 600 mil euro, iar annual se aloca cca 100 mil euro.

Mult success!

Roxana.mircea@fonduri-europene.tel


0 comentarii la “Creezi minim 10 locuri de munca? Acceseaza acum fonduri nerambursabile. Sesiunea de depunere proiecte are loc in perioada 8-22 august”
Comentariul tau